Cara Nak Buat Kek Batik Tanpa Menggunakan Kuali

Cukup hanya patahkan sekeping biskut kepada tiga bahagian. Pastikan cebisan kepingan tidak terlalu kecil dan hancur.


Resipi Kek Batik Simple Athirahassin

Kacau sehingga tidak berketul dengan api kecil.

. Berikut adalah cara-caranya. Satukan coklat compound serbuk koko gula pasir susu cair dalam satu kuali buka api dan kacau perlahan sehingga semua bahan sebati. Putar hingga gebu dan adunan bertukar putih pucat.

Sentiasa kacau tanpa henti supaya tak hangus. Untuk tips elakkan bahan adunan hangit guna api kecil sahaja dan non stick pan ya. 2- Masukkan semua bahan dalam kuali.

Ada juga guna cheese atau marjerin seperti Planta dan dimasak dalam kuali saja. Mungkin disebabkan penggunaan teknik yang berlainan dengan resepi kek batik premium ini. Cara-caranya 1Panaskan kuali dengan api yang kecilmasukkan minyakmiloair masaksusu pekatesen vanila dan telur.

3Tuangkan pula 1 paket serbuk Milo. First - masuk butter dalam kualibiar cair jap. 1Cairkan mentega dalam kuali.

3- Dah pekat likat tutup api. Cairkan mentega di dalam kuali. Pilih periuk besar atau kuali besar.

Pastikan api kena kecil perlahan. Ulang langkah sehingga adunan milo habis. Patah-patahkan biskut Marie.

2Tuang susu pekat dan 1 sudu besar esen vanila. 6Sementara ibu kacau sos boleh mintak tolong anak-anak patahkan biskut marie. Jangan guna api besar.

1 tin susu cair. Guna Non Stick Pan jika ada. Letakkan TUNGKU dalam periuk.

Akhirnya tuangkan biskut marie ke dalam periuk. Matikan api masukkan milo serbuk koko dan telur. Masukkan pecahan biskut dan gaul sehingga sebati.

Kemudian apabila butter separa cair. Cara-caranya 1Panaskan kuali dengan api yang kecilmasukkan minyakmiloair masaksusu pekatesen vanila dan telur. 3 gaullah dengan sebatimasukkan dalam bekas dan simpan dalam peti ais.

Adunan coklat biarkan pekat sedikit dan baru masukkan biskut marie. Masukkan telur pes vanila. Tutup api dan masukkan nestum sedikit demi sedikit.

Adunan coklat mendidih kemudian masukkan mentega dan kacau sehingga cair. IKLAN 2Begini hasil butter yang telah dicairkan. Ukur kek jika diameter 24 cm ukur ketinggian.

CARA BUAT KEK BATIK MILO YANG SENANG 4 BAHAN JEBAHAN-BAHANBiskut Marie 12 bungkus 150 gram lebih kurang 35 keping biskutButter 200 gramSusu pekat 1 ca. Lapik plastik dalam loyang untuk memudahkan kek batik dikeluarkan nanti. Baru laa lembut kek batik korang nanti.

Gaul sehingga Milo tidak berketul-ketul. Eh eh ehjaptoping jangan lupa ye. Dah nampak agak macam nak mendidih tumatikanlah api dan masukkan biskut marie tadi.

Cara Bakar Kek Tanpa Oven. 1 sudu besar mentega wani guna sudu makan 3 x 12 cawan nestum. 7Tuang biskut dan kacau sebati.

Ada 2 jenis resipi kek batik iaitu menggunakan telur atau tanpa telur. Tadi kan kita guna speed tinggi maka sebelum masukkan telur tukar dahulu dengan speed sederhana. Alas loyang dengan kertas pembakar.

Kalau anda rajin anda boleh susunkan biskut mengikut lapisan demi lapisan iaitu selapis biskut selapis lagi coklat dan ulang sehingga semua bahan habis. Cairkan mentega di dalam periuk sebelum memasukkan susu pekat dan gaul sebati. Masukkan gula kastor dan kacau rata.

Putar 200 gm mentega bersama 14 cawan gula dengan speed sederhana dahulu baru tukarkan kepada speed tinggi. Cairkan buttercup dan masukkan susu pekat. Anda perlu cairkan buttercup terlebih dahulu sama ada dalam periuk atau kuali yang panas.

Pastikan saiznya lebih besar daripada saiz loyang kek. Sediakan 4 biji telur gred A atau B. KALAU takut periuk bocor isikan pasir 1 inci tinggi dari lantai periuk dan ratakan setakat ni masak kek cara ini tak pernah bocorpun periuk nya.

Apabila mentega dah cair masukkan susu cair serbuk koko milo esen vanila dengan garam. Sendukkan adunan miloratakan sambil tekan sedikit. Panaskan kuali dengan api sederhana masukkan mentega.

Satukan coklat serbuk koko gula pasir susu cair dalam satu kuali dan buka api perlahan. Masukkan serbuk Milo and gaul semula. Biskut marie dipatah dua.

Sesetengah kek batik mempunyai tekstur yang keras. 5Kacau hingga bahan sebati. Panaskan kualidengan api sederhana.

3 sudu besar gula pasir. Campurkan dengan air bagi mendapatkan kek batik yang lembut dan senang dipotong. Masukkan susu pekat manis serbuk koko Milo air panas.

3Sementara adunan tersebut sejuk anda boleh buat. Ayak tepung serbuk koko soda bikarbonat dan garam dalam satu bekas. 1 cawan susu pekat 2 cawan serbuk Milo Beli bahan-bahan Cara nak buat Resepi Kek Batik Milo Patahkan biskut marie ke dalam mangkuk besar.

Patah-patahkan kepingan biskut Marie. Setiap orang mempunyai idea sendiri dan pembikinan kek batik lembut ini juga mudah sangat dan anda boleh olahkan mengikut resepi sendiri. Jika anda ingin buat tanpa telur juga boleh.

Langkah 2 Susun biskut cream cracker. Nak sedap di kasi lemaukan dulu biskut marie ni. Yang suka dengan kek batik kurang manis wajib mencuba resepi ini.

Seterusnya sila rakan rakan mengikuti 3 langkah-langkah membuat resipi Kek Batik Indulgence ini. Masukkan biskut marie dan kacau sebati anggaran dalam 5-7minit. Tuangkan susu pekat manis sedikit demi sedikit hingga habis.

Kek batik premium ini juga lembut elok tapi tetap ada rasa crunchy pada biskutnya. Panaskan kuali atas api serdehana masukan butter untuk dicairkan. Masukkan serbuk koko dan kacau lagi.

Cara Penyediaan Kek Batik Langkah 1 Cairkan butter marjerin di dalam kuali. Plastik pembungkus nasi Bahan bahan dah cukup semua jom kita tengok cara buat resepi kek batik niRujuk pada gambar ya. Seterusnya masukkan milo serbuk koko dan air.

Masukkan 200 gram buttercup. Guna api perlahan jeBila butter mula mencair masukkan 34 susu pekat. IKLAN 4Tambah 4 sudu besar serbuk koko.

Sekali cuba pasti nak lagi.


Aneka Resipi Kek Batik Mudah Sedap Tak Guna Banyak Bahan


Resipi Kek Batik Sedap Mudah Sukatan Cawan Tanpa Telur Kos Murah


Langkah Mudah Buat Kek Batik Sedap Tanpa Telur Biskut Rangup Coklatnya Lembut Mingguan Wanita


6 Resepi Kek Batik Sedap Dan Mudah Patut Cuba 2021

Comments